Ψηφιοποιείται το πλούσιο αρχειακό υλικό της ιστορικής οινοποιίας Αχάια Κλάους

25.10.2021 / 22:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 18

Η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την, ανέλαβε την πρωτοβουλία ψηφιοποίησης μέρους του πλούσιου και σημαντικού για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της περιοχής, αρχειακού της υλικού.

Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο υλοποιείται με την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ψηφιοποιούνται και τεκμηριώνονται βιβλία, έγγραφα, αφίσες, χάρτες, βραβεία και φωτογραφίες. Παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες φωτογράφισης 360° των μουσειακών χώρων της Αχάια Κλάους και εναέριες λήψεις του χώρου της οινοποιίας.

Το σύνολο του ψηφιοποιημένου και τεκμηριωμένου υλικού όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα παρουσιαστεί σε ψηφιακό αποθετήριο και ηλεκτρονική πλατφόρμα. Επιπλέον η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών θα αξιοποιήσει το υλικό προς μελέτη, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεών της για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας, της Αχαΐας, σοβαρό πόλο της οποίας αποτελεί η εμβληματική οινοποιία.

Τα αποτελέσματα του έργου θα παρουσιαστούν στην έδρα της Εταιρείας στην Πάτρα (Βίλα Φέγγου) και στις εγκαταστάσεις της Αχάια Κλάους.

Η ψηφιοποίηση έχει ανατεθεί στην εταιρεία ψηφιακού πολιτισμού «Realiscape Typorama».

*Τη διαχείριση του έργου ανέλαβε η εταιρεία «Mosaic Πολιτισμός και Δημιουργικότητα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα