Ψηφιακοί νομάδες: Ικανοποίηση Βαρβιτσιώτη για την ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή της ρύθμισης

04.09.2021 / 21:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dete-featured

Την ικανοποίησή του για την ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή της διάταξης για την προσέλκυση των «ψηφιακών νομάδων» στην Ελλάδα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, η Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «για τη θέσπιση της Digital Nomads Visa για την προσέλκυση επενδυτών & ψηφιακών νομάδων. Είναι σημαντικό σε μία τέτοια πρωτοβουλία να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κομμάτων».

Με τη συγκεκριμένη διάταξη του ψηφισθέντος μεταναστευτικού νομοσχεδίου, για την οποία εκφράστηκαν θετικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και του Κινήματος Αλλαγής, θεσπίζεται δικαίωμα εθνικής θεώρησης εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών (αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς – «ψηφιακούς νομάδες») και των μελών των οικογενειών τους, που εισέρχονται στη χώρα για συγκεκριμένο σκοπό (εξ αποστάσεως εργασία με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας) και για διάστημα διαμονής έως δώδεκα μήνες, με δυνατότητα απόκτησης άδειας διαμονής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα