Παρασκευή, 16.04.2021, 5:14 μμ

Ψηφιακή εκδήλωση: «Είμαι ασθενής με δικαιώματα»

04.03.2021 / 13:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
500x600px

Στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού Solidarity Days η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία – ΦΡΟΝΤΙΖΩ  διοργανώνουν ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Είμαι ασθενής με δικαιώματα». Αρωγός της εκδήλωσης η εταιρία Data Consultants και χορηγός επικοινωνίας η Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Στόχος της ψηφιακής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι φροντιστές στους ασθενείς  καθώς και για τη συνηγορία ως βασικό μέσο για το σύστημα υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, κυρίως εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. 

Ο θεσμός Solidarity Days θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει καταξιωμένους επιστήμονες του χώρους της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας αλλά και Φορείς/Συλλόγους εθνικής εμβέλειας. Οι θεματικές ενότητες που πρόκειται να αναπτυχθούν εστιάζονται κυρίως στα εξής:  

  • Ενημέρωση: Παρουσίαση σημαντικών πρωτοβουλιών από συλλόγους/φορείς για την παροχή  έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση  και πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών.
  • Συνηγορία: Ανάδειξη υπηρεσιών συνηγορίας ασθενών.
  • Φροντιστές: Ανάλυση του ρόλου, της προσφοράς και των αναγκών των φροντιστών μακροχρόνιων ασθενών

Παράλληλα, ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εκδήλωση αποτελεί η προβολή του βίντεο με τίτλο: «Καθρεφτίζω τα δικαιώματα μου» στο οποίο θα αποτυπωθούν μηνύματα τοπικών ΜΚΟ και Φορέων σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών καθώς και η διεξαγωγή αποτελεσμάτων από τις ψηφοφορίες/polls που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.   

Η ψηφιακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 08 Μαρτίου στις 16:00-18:00 και θα μεταδοθεί μέσω της ιστοσελίδας www.solidaritydays.gr & τη σελίδα μας στο facebook.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα