Ψάρια τρώνε τις μάσκες που πετάμε στη θάλασσα

13.01.2021 / 13:10
noticias-0x0-659878

Οι μάσκες που μας προφυλάσσουν από την COVID-19, όμως η ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων βάζει σε κίνδυνο τα πλάσματα της θάλασσας.

Χιλιάδες χρησιμοποιημένες μάσκες και γάντια βρίσκονται στον βυθό. Ψάρια και θηλαστικά μπερδεύονται και νομίζουν πως είναι φαγητό. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Οι μάσκες και τα γάντια δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα κυρίως στα μεγαλύτερα ζώα, όπως οι θαλάσσιες χελώνες και τα πτηνά. Όμως επηρεάζονται και τα ψάρια. Πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι μικροοργανισμοί. τα φυτά και το πλαγκτόν. Τελικά, κινδυνεύει ολόκληρη η διατροφική αλυσίδα. Διότι τα πλαστικά διασπώνται σε πολύ μικρότερα κομμάτια. Αυτά γίνονται τροφή για τα ψάρια και τελικά καταλήγουν σε εμάς. Είναι πραγματικό τραγικό και πρέπει να αναλάβουμε δράση» υποστηρίζει ο Τζορτζ Λεονάρντ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας «Ocean Conservancy»

Στο ιατρείο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Προστασία των Ωκεανών», εκατοντάδες πολίτες φέρνουν πτηνά και μικρά ζώα που έχουν καταπιεί μάσκες. Κάποια από αυτά πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Οι επιστήμονες ζητούν από τους πολίτες να σταματήσουν να πετούν μάσκες, αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να δηλητηριάζουν μικρά, ανυπεράσπιστα ζώα.

Πηγή: inkefalonia.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα