Παρασκευή, 30.09.2022, 12:33 πμ

Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας και γίνεται Viral

10.08.2022 / 10:43
psari-megalo1-683x1024

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!

Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία του υπολογίζεται στα 70 με 90 έτη.

Καθώς το ψάρι ήταν υπερβολικά βαρύ ώστε να το μεταφέρει στο κατάστρωμα της βάρκας του, ο ψαράς μάζεψε τα κουράγια του και βούτηξε στα παγωμένα νερά για να φωτογραφηθεί μαζί του.

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

Παρότι γιγαντιαίος, ο ιππόγλωσσος δεν είναι το μεγαλύτερο ψάρι του είδους του που έχει ποτέ πιαστεί από ψαρά, καθώς το ρεκόρ κατέχει ένας ιππόγλωσσος βάρους 232 κιλών.

Ο ψαράς Πολ Στίβενς έκανε λόγο για «μεγάλη συγκίνηση» που έπιασε τον ιππόγλωσσο, εξηγώντας πως προσπαθούσε εδώ και χρόνια να πετύχει μια τόσο μεγάλη ψαριά.

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

Μάλιστα, δήλωσε πως χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να σταματήσουν να τον πονάνε οι ώμοι του, μετά αφότου πέτυχε να ανασύρει στην επιφάνεια το θαλάσσιο «κτήνος»!

Ο Στίβενς χρησιμοποίησε ως δόλωμα νεκρά ανθρακόψαρα, για να πιάσει τον τεράστιο ιππόγλωσσο στα ανοιχτά των νησιών Λοφότεν, στη βόρεια Νορβηγία.

«Βούτηξα τρεις φορές και τράβηξα το σκάφος περίπου μισό μίλι από την ακτή. Μου πήρε 20 λεπτά για να τα καταφέρω, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είμαι έμπειρος ψαράς», λέει ο Πολ Στίβενς.

«Θα μπορούσε εύκολα να πάρει άλλες δύο ώρες».

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγίσεις ένα ψάρι αυτού του μεγέθους. Υπάρχει μια  φόρμουλα για τη λήψη των μετρήσεων ενός μεγάλου ψαριού και για τον υπολογισμό του βάρους του, την οποία και χρησιμοποίησα», εξηγεί.

«Έπειτα το ξαναέβαλα στο νερό.  Ένα ψάρι αυτού του μεγέθους είναι απόθεμα αναπαραγωγής. Επιπλέον, ένα ψάρι τέτοιου μεγέθους είναι σίγουρα πολύ μεγάλης ηλικίας – ανάμεσα στα 70 με 90 έτη».

«Ήταν εξαιρετικά σκληρή δουλειά και μου πήρε τρεις μέρες για να ανακάμψουν οι ώμοι μου», είπε κλείνοντας ο τυχερός ψαράς. «Ήταν λίγο συγκινητικό γιατί έχω περάσει πολλά χρόνια προσπαθώντας να πιάσω ένα τέτοιο ψάρι».

Πηγή: dailymail

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα