Παρασκευή, 15.01.2021, 8:41 πμ

Ψάχνουν από πού εκλάπησαν τα κοσμήματα και οι λίρες

02.01.2021 / 18:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Lamia-kosmimata-klopes

Σε ένα «σαφάρι» για τον εντοπισμό των σπιτιών (και των πόλεων ή των χωριών) από τα οποία εκλάπησαν τα κοσμήματα και οι λίρες που είχαν στην κατοχή τους δυο κοσμηματοπώλες από την Αθήνα και τη Λαμία, έχουν επιδοθεί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, Ιωαννίνων, Τρικάλων και Αττικής.

Οι ενδείξεις οδηγούν στην ύπαρξη κυκλώματος κλεπταποδόχων που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό να αγοράζει σε χαμηλές τιμές τιμαλφή που αποτελούν προϊόντα κλοπών και να τα διαθέτει στη συνέχεια σε νόμιμα κοσμηματοπωλεία. Άλλωστε, σχετικές πληροφορίες είχαν οι άνδρες της Ασφάλειας που βρήκαν την άκρη του νήματος.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τον Αθηναίο κοσμηματοπώλη, ο οποίος έκανε στάση στη Λαμία με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του το βράδυ της τελευταίας ημέρας του 2020, επιστρέφοντας επέστρεφε από περιοδεία που είχε κάνει στα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και άλλες πόλεις. Έτσι, τον είδαν να σταματάει έξω από ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης και να παραλαμβάνει δύο σακούλες με κοσμήματα από τον ιδιοκτήτη.

Όταν τον ακινητοποίησαν, βρήκαν μέσα πλήθος κοσμήματα, χρυσαφικά και χρυσές λίρες, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν, όπως και το όχημά του. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο Λαμιώτης κοσμηματοπώλης και διαπιστώθηκε ότι 16 από τα κοσμήματα που παρέδωσε στον Αθηναίο συνάδελφό του είχαν κλαπεί το πρωί της Τετάρτης από ένα σπίτι σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Οι δυο επιχειρηματίες κρατούνται και ανακρίνονται προκειμένου να αποκαλυφθεί το εύρος της δράσης τους, αν διαθέτουν συνεργούς κοσμηματοπώλες, αλλά και να εξακριβωθεί από πού προέρχονται τα κλεμμένα κοσμήματα και να ταυτοποιηθούν αυτοί που τα έκλεψαν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ