Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών στον Max Fm: Δεν υπάρχει κάποιο Τμήμα στη ζώνη του κινδύνου να κλείσει

22.02.2022 / 10:01
mpouras-kathigitis

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας που είναι στη ζώνη του κινδύνου να κλείσει ή να συγχωνευτεί. Αυτό δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Max Fm και τον Γιάννη Γεωργόπουλο, σχολιάζοντας την επιστολή της Υπουργού Παιδείας προς τα πανεπιστήμια να στείλουν προτάσεις για την χωροταξική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών.

Ο κ. Μπούρας υπενθύμισε, ότι το μόνο πανεπιστήμιο που εφάρμοσε πέρσι τις αλλαγές και προχώρησε στη συγχώνευση τεσσάρων τμημάτων του ήταν το πανεπιστήμιο Πάτρας και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να υπάρξει χρόνος, ώστε να αξιολογηθούν οι αλλαγές. «Τολμήσαμε και κάναμε αλλαγές παρά τις αντιδράσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που απαιτηθεί θα προχωρήσει και σε νέες αλλαγές.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, άφησε αιχμές για τη στάση του πολιτικού συστήματος, λέγοντας ότι οι παραλήπτες της επιστολής της Υπουργού Παιδείας θα έπρεπε να  είναι και οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα εάν επιθυμούν πανεπιστημιακό Τμήμα σε κάθε πόλη….

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα