Πρύτανης ΑΠΘ: Να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών των Τεμπών στις οικογένειές τους

06.03.2023 / 15:06
papaioannou

Τη σκέψη να δοθεί το πτυχίο των φοιτητών του ΑΠΘ που έπεσαν θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη στις οικογένειες τους, εξέφρασε ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Ειδικότερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων Λέσχη 97,6, τόνισε χαρακτηριστικά για τα πτυχία των φοιτητών που χάθηκαν στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη: «Βιώνουμε στο ΑΠΘ τη μεγαλύτερη τραγωδία σε καιρό ειρήνης, έχουμε 12 φοιτητές μας που χαθήκανε σε αυτό το δυστύχημα. Όλες οι δομές ψυχικής υγείας του ΑΠΘ, έχω τονίσει ότι θα είναι δίπλα στους φοιτητές που θα επιστρέψουν, και θα βοηθήσουν όσο μπορούν να επουλωθούν τα ψυχικά τραύματα των παιδιών.

Υπάρχει η σκέψη από εμάς, και θα το εξετάσουμε και νομικά πρώτα, να δώσουμε το πτυχίο των φοιτητών που χαθήκανε, στις οικογένειες τους. Είναι σκέψεις που κάνουμε. Όπως και επειδή είχαμε και 2 Κυπρίους φοιτητές, υπάρχει η πρόταση να δίνεται κάθε χρόνο μια υποτροφία από το ΙΚΥ σε Κυπρίους φοιτητές στη μνήμη των θυμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές του ΑΠΘ κατέθεσαν λουλούδια, άναψαν κεριά και έγραψαν συνθήματα σήμερα το πρωί της Δευτέρας (6/3) στην μνήμη των 12 αδικοχαμένων φοιτητών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μέσα στο ΑΠΘ, οι φοιτητές δημιούργησαν μία πινακίδα στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών φοιτητών και δίπλα η ηλικία και η σχολή που φοιτούσαν, ενώ πάνω αναγράφεται: «Δεν σας ξεχνάμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα