Προξενήτρες έταζαν “μαϊμού” νύφες σε ηλικιωμένους

18.03.2021 / 12:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ilikiomenoi

«Γραφείο συνοικεσίων» εξαπατούσε ηλικιωμένους επί χρόνια. Μάλιστα, οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να πάρουν από τα θύματά τους πάνω από 250.000 ευρώ, υποσχόμενοι συντρόφους!

Την Τετάρτη (17.03) στα Χανιά το τριμελές πλημμελειοδικείο έκρινε ενόχους τους δύο από τους τρεις κατηγορουμένους, αναφορικά με την υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων από το δήθεν γραφείο συνοικεσίων, αναφέρει το Flashnews.

Στην μία κατηγορούμενη επιβλήθηκαν τέσσερα χρόνια φυλάκισης χωρίς μετατροπή και χωρίς αναστολή και στον δεύτερο ένοχο δύο χρόνια φυλάκισης προς πέντε ευρώ την ημέρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το τρίτο εμπλεκόμενο άτομο κρίθηκε αθώο.

To «μαϊμού» γραφείο συνοικεσίων εξαπατούσε ηλικιωμένους από το 2013 έως το 2019 και είχε καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από 250.000 ευρώ!

Το «γραφείο συνοικεσίων» υποσχόταν έναντι αδράς αμοιβής σε ηλικιωμένους άνδρες, γυναίκες με τις οποίες θα έκαναν σχέση.

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις απάτης αφορούσε σε έναν ηλικιωμένο που έδωσε 14.500 ευρώ προκειμένου να βοηθήσει τη μέλλουσα «σύντροφό» του ώστε να καταφέρει να εισπράξει την ασφάλεια ζωής του συζύγου της, ο οποίος είχε αποβιώσει.

Ο ηλικιωμένος συγκέντρωσε το ποσό που ήταν απαραίτητο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, αλλά η «νύφη» έκανε φτερά…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα