Πρωτομαγιά 2024: Ανατροπή με την ημερομηνία εορτασμού

28.02.2024 / 7:56
apergia-pano

Ευχάριστα είναι τα νέα για τις αργίες του 2024. Εκτός από τα κλασσικά τριήμερα, η φετινή χρονιά περιλαμβάνει και …τετραήμερο καθώς για την Τρίτη 7 Μαΐου μετατέθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς με απόφαση της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Με δεδομένο ότι φέτος το Πάσχα πέφτει αργά, προκαλείται «καραμπόλα» με την αργία της Πρωτομαγιάς, η οποία συμπίπτει με τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 6 Μαΐου. Κατά συνέπεια ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, η αργία μεταφέρεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη, την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 και κατά συνέπεια το τριήμερο γίνεται τετραήμερο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα