Πρωτοχρονιά 2023: Προορισμοί για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

29.12.2022 / 18:57
pa 4

Για τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, οι περισσότεροι Έλληνες δείχνουν να επιλέγουν παραδοσιακούς χειμερινούς ελληνικούς προορισμούς για να περάσουν εκεί αυτές τις μαγικές μέρες.

«Η εύλογη αγωνία για την πιθανή επίδραση της οικονομικής πίεσης στα πλάνα των Ελλήνων για διακοπές στις γιορτές των Χριστουγέννων, ακολουθήθηκε από την ικανοποίηση για το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις, σε σημείο που αρκετές περιοχές της χώρας είναι ήδη sold-out», αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Τις εφετινές εορτές, αδιαμφισβήτητη τάση είναι η επιθυμία των ταξιδιωτών να επιδοθούν εναλλακτικές δραστηριότητες συνοδεύοντας έτσι την διαμονή τους σε ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας.

Σχετικά με τους προορισμούς που θα κινηθούν οι Έλληνες στις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHatta) Λύσανδρος Τσιλίδης επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι οι Έλληνες θα κινηθούν ουσιαστικά σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς.

Όσοι επιθυμούν να περάσουν τις μέρες της Πρωτοχρονιάς σε πόλεις της Περιφέρειας, μπορούν να επιλέξουν τα γραφικά χωριά στα ορεινά της Μαγνησίας, όπως η Ζαγόρα, τα ορεινά χωριά της Ηπείρου.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής επιλέγουν επίσης την Κοζάνη, τη Βέροια και την Έδεσσα.

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, θα κινηθούν με πολύ υψηλή πληρότητα, οι ορεινές περιοχές της, όπως είναι ο Ταΰγετος και Πάρνωνας, ενώ με τη σειρά της και η Μονεμβασία εδώ και μέρες έχει φτάσει στο όριο της πληρότητας της.

Σημαντική μερίδα Ελλήνων ταξιδιωτών θα κινηθούν και εκτός Ελλάδος. Συγκεκριμένα, το Ροβανιέμι για μια ακόμη χρονιά θα γίνει πόλος έλξης Ελλήνων ταξιδιωτών, όπως επίσης, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βιέννη, το Μόναχο, η Βουδαπέστη, η Σόφια, το Βελιγράδι η Ρώμη και η Φλωρεντία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα