Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς ωράριο – Τι ισχύει για μπαρ και εστιατόρια

03.07.2021 / 10:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
jerry-thomas2

Το πρώτο Σαββατοκύριακο ελευθερίας όσον αφορά στην νυχτερινή μετακίνηση είναι γεγονός. Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας έγινε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, με το μέτρο να αποτελεί πλέον παρελθόν, μετά από μήνες.
Aπό σήμερα Σάββατο 3 Ιουλίου, οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς χρονικούς περιορισμούς, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε στη 01:30 και ολοκληρωνόταν στις 05:00, με δυνατότητα μετακίνησης για λόγους εργασίας και υγείας.
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το τέλος στο μέτρο έφερε και την απελευθέρωση του ωραρίου στην εστίαση

Πλέον με τα νέα δεδομένα και το τέλος της απαγόρευση κυκλοφορίας, τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να λειτουργούν και μετά τη 01:30.

Τι αλλάζει με τους αμιγείς και μικτούς χώρους

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για τους εμβολιασμένους και παρουσίασε τι θα ισχύει με τους αμιγείς και μικτούς χώρους.

Συγκεκριμένα οι χώροι συναθροίσεων προσώπων διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Α. Αμιγείς χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Β. Μικτοί χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και εντεύθεν) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα