Πρώτο πόρισμα για τους αρνητές: Τέσσερα site και έξι λογαριασμοί social media «ένοχοι» για fake news

28.09.2021 / 9:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
arnites_antiemvoliastes_intime-2048x1391

Το πρώτο μέρος της έρευνας για τους… «ψεκασμένους», τους αρνητές του κορονοϊού και του εμβολίου, ολοκλήρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και στην «τσιμπίδα» της έπεσαν τέσσερις ιστοσελίδες και έξι λογαριασμοί σε social media.

Η έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε για να εντοπιστεί η ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ψεκασμένοι» και προτρέπουν τους πολίτες σε… άρνηση πως υπάρχει πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός και άρνηση στο εμβόλιο.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (28.09.2021), από το πρώτο μέρος της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 sites και για 6 λογαριασμούς social media. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα