«Πρωτεύουσα ξανά!»: Στήριξη των Εργαζομένων Κοινωφελούς Προγράμματος έτους 2020-2021

23.03.2021 / 13:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tjbeurzflm6059cd4cccd86

Με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Κοινωφελούς Προγράμματος έτους 2020-2021 συναντήθηκαν σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Αθανασόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των περίπου 500 εργαζομένων της Κοινωφελούς ενημέρωσαν τους κκ. Αλεξόπουλο και Αθανασόπουλο ότι σε λίγο χρονικό διάστημα λήγει το Κοινωφελές Πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται ενώ τους γνωστοποίησαν το αίτημά τους να παραταθεί αυτό το πρόγραμμα λαμβανομένων υπόψιν και των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας αλλά και των αυξημένων αναγκών του Δήμου αυτή την περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, τόνισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επισήμαναν ότι με την παράταση του προγράμματος θα μπορέσει να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, κάτι που επιβάλλεται αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος των ωφελούμενων του προγράμματος είναι νέοι εργαζόμενοι που έχουν ανάγκη προϋπηρεσίας η οποία θα είναι απαραίτητη για αυτούς το επόμενο διάστημα στην αγορά εργασίας, ενώ άλλοι δεν κατοχυρώνουν το δικαίωμά τους για υπαγωγή στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Επίσης υπάρχουν ωφελούμενοι που βρίσκονται κοντά στο να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα χωρίς να έχουν καλύψει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.

Οι κκ. Αλεξόπουλος και Αθανασόπουλος δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και επεσήμαναν ότι η παράταξη θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων τους και τον συντονισμό δράσεων διεκδίκησης προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα εν τω μέσω της πανδημίας.

Άλλωστε η παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!» απέδειξε εμπράκτως τη στήριξή της στους εργαζομένους των Κοινωφελών προγραμμάτων κινώντας τις διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος που είχε ανακύψει με τους εργαζόμενους τους αντίστοιχου Προγράμματος έτους 2019-2020 οι οποίοι ήδη επέστρεψαν στην εργασία τους,

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα