Πρώτες απολύσεις στην Πάτρα σε αρνητές του εμβολίου – Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

09.06.2021 / 21:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 16

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν τα στελέχη της κυβέρνησης με τις δηλώσεις τους σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολισμό στον χώρο εργασίας.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό αφού δεν θέλουν να κάνουν τον εμβολιασμό, βάζοντας σε κίνδυνο τους συναδέλφους τους, δεν δικαιούνται να έχουν απαιτήσεις. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες δεν περίμεναν τις δηλώσεις του υπουργού για να προχωρήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dete,gr εταιρεία απαίτησε έμμεσα πλην σαφώς από εργαζόμενους της που ταξιδεύουν συχνά σε όλη την Ελλάδα και έρχονται σε επαφή με σπίτια, μπαίνοντας σε αυτά, να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Δύο από αυτούς τους εργαζόμενους αρνήθηκαν θεωρώντας ότι το εμβόλιο θα τους βλάψει στην υγεία τους, με αποτέλεσμα να απολυθούν, παίρνοντας τις αποζημιώσεις τους.

Σύμφωνα με εργασιακούς παράγοντες αυτό μάλλον είναι η αρχή από τη στιγμή που με βάση τις δηλώσεις των κυβερνώντων εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας το αν η άρνηση των εμβολισμών από τους εργαζομένους οδηγήσει σε απολύσεις.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα