Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: Την Παρασκευή αρχίζει η συζήτηση – Τι είπε ο Γεραπετρίτης

22.10.2020 / 19:08

Την Παρασκευή αρχίζει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας, προκειμένου όπως ανέφερε να ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση και να αναγκαστεί να έλθει στην Βουλή ο πρωθυπουργός και να απολογηθεί.

Την απόφαση αυτή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης για την πρόταση μομφής ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στάζοντας φαρμάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση μομφής που μπορεί στη σωστή δόση να καταστεί φάρμακο για την Πολιτεία, όταν γίνεται καταχρηστικά γίνεται φαρμάκι» τόνισε ο κ. Γεραπετρίης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών.

«Δεν έχετε κοινωνική ευθύνη να σταθμίζετε τις καταστάσεις»

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι θωρακισμένη. Το πιο σημαντικό δικαίωμα της μειοψηφίας είναι η πρόταση μομφής που μπορεί στη σωστή δόση να καταστεί φάρμακο για την πολιτεία, όταν γίνεται καταχρηστικά γίνεται φαρμάκι- αυτή είναι η περίπτωση η σημερινή» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και συνέχισε:

«Δεν είπε τίποτα η αξιωματική αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο, την ώρα που ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα προτίθεται να ανακοινώσει μετρά κατά της πανδημίας, την ωρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το εθνικό ζήτημα με Τουρκία. Αυτή τη στιγμή επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το όπλο αυτό.»

» Ο λόγος για τον οποίο δεν ακούγεστε στην κοινωνία δεν είναι το γεγονός ότι υπάρχει εμπάρκγο στα ΜΜΕ, όπως θεωρείται στο πλαίσιο του κυνηγιού μαγγισών, αλλά δεν έχετε κοινωνική ευθύνη να σταθμίζετε τις καταστάσεις».

«Επειδή η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στον κοινοβουλευτικό διάλογο, διακοπές δεν κάνουμε ούτε ένα ΣΚ, και ξέρω πόσο πολύτιμο είναι το ΣΚ, θα θυσιάσετε το ΣΚ γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις και για το περιεχόμενο της πρότασης μομφής από αύριο (Παρασκευή) χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει ο πρόεδρος της Βουλής».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα