Πρωταγωνιστής των εξελίξεων ο ΣΥΡΙΖΑ

22.05.2022 / 9:15
02

Η αύξηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, είναι αναμφίβολα μια επιτυχία της Κουμουνδούρου και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, σε μια εποχή που η πλειοψηφία των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων δεν ενδιαφέρεται, στην καλύτερη, ή ακόμη και αποστρέφεται κάθε τι που έχει να κάνει με την πολιτική και τους πολιτικούς. Το γεγονός λοιπόν, ότι χιλιάδες άνθρωποι σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα.

Για αυτό άλλωστε, το βράδυ της Κυριακής και μετά πέρας της ψηφοφορίας ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε πολύ τον πήχη και για τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα», προσθέτοντας πως «αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση».

Η αναφορά εκλήφθη από πολλούς ως σάλπισμα «τελικής μάχης» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως ανάληψη προσωπικής ευθύνης όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, των εθνικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι 172.000 ψηφοφόροι, έχουν δώσει στον Αλέξη Τσίπρα «λευκή επιταγή» να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι οι λεγόμενοι «προεδρικοί» επικρατούν κατά κράτος στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα