Πρόσθετα μέτρα την Πρωτοχρονιά εάν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν τα Χριστούγεννα

22.12.2020 / 19:28
κο 67

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως αν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα τα Χριστούγεννα, τότε την Πρωτοχρονιά θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, σε σχετική ερώτηση για πιο αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών δεν άφησε περιθώρια.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Στην ερώτηση για το αν θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα την Πρωτοχρονιά εάν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν τα Χριστούγεννα, η απάντηση είναι “ναι”».

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσει η κοινότητα φέτος τα Χριστούγεννα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης από το Υπουργείο Υγείας.

«Βρισκόμαστε μερικές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα» ανέφερε στην αρχική ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε ποια περιοριστικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ ως μέτρο για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού και έδωσε διευκρινίσεις.

«Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μη βρεθούμε μετά με έξαρση» τόνισε και προειδοποίησε πως θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας και των ελεγκτικών οργανισμών ενώ ξεκαθάρισε πως τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα.

«Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά» ανέφερε και διευκρίνισε πως στο γιορτινό τραπέζι επιτρέπεται μια ακόμα οικογένεια ενώ τα άτομα συνολικά θα πρέπει να ανέρχονται το πολύ μέχρι 9.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 22.00-05.00 θα ισχύει κανονικά και δεν θα υπάρχει κάποια εξαίρεση λόγω των γιορτών. «Μοναδική εξαίρεση που θα υπάρξει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι στο εύρος των ελέγχων. Η αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού».

Ξεκάθαρος ήταν ο κ. Χαρδαλιάς και σε ότι αφορά τα κάλαντα. «Είναι ξεκάθαρο ότι τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα» ανέφερε ο υφυπουργός.

Σε ότι αφορά την τέλεση λειτουργιών ανέφερε ότι επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό 25 ατόμων εντός των εκκλησιών, ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά και με απόσταση μεταξύ τους. Σε ότι αφορά τους μητροπολιτικούς ναούς, ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα