Προσοχή: Νέα απάτη µε e-mail ως δήθεν επιστολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

22.09.2023 / 10:42
meil-apati

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνοµία σχετικά µε νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό µήνυµα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνοµίας και τους καλεί να µην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριµένο µήνυµα, καθώς και «να µην ανοίγουν» τα συνηµµένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισµικό.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., «συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες µε νέο διακινούµενο ψευδεπίγραφο – απατηλό µήνυµα µε τη χρήση στοιχείων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνοµίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

υγκεκριµένα, οι δράστες χρησιµοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρµόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, µε το πρόσχηµα ότι ο αποδέκτης τους εµπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικηµάτων». Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, χρησιµοποίησαν το λογότυπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνοµίας και της Interpol, εντύπωµα σφραγίδας της Κύπρου µε δήθεν υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνοµίας, επιχειρώντας να δηµιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνοµία.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους πολίτες να µην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριµένο µήνυµα, καθώς και «να µην ανοίγουν» τα συνηµµένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισµικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα