Μια παράσταση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Αθανώρ του Φιλοσοφικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Νέα Ακρόπολη Πάτρας, θα παρουσιάσει έναν μύθο βαθιά φιλοσοφικό που μέσα του εμπεριέχει αξίες ξεχασμένες στην εποχή μας.
Η αυτοθυσία, το καθήκον, η έννοια του δικαίου, η βαθιά αγάπη είναι χαρακτηριστικά ενός ήρωα, ενός θεού που με τις δράσης του μας μαθαίνει τι είναι πραγματικά ο άνθρωπος.
Το έργο μιλάει για τον σημερινό άνθρωπο που έχει ξεχάσει αυτές τις αξίες, μιλάει όμως και για εκείνους που παλεύουν να σώσουν τον Προμηθέα που δεμένος περιμένει τον λυτρωμό του.
“Αν δε μιλώ, μην το θαρρείτε περηφάνεια ή πείσμα, αλλά μια σκέψη μου σπαράζει την καρδιά, βλέποντας τον εαυτό μου μες στις συμφορές. Να προστατέψουν οι άνθρωποι την θεϊκή φωτιά, να μην ξεχάσουν, μην ξεχάσουν όσα τους δίδαξα και εγώ έχω υπομονή και εδώ θα περιμένω. Προπάντων να θυμούνται πως εκείνο που λάμπει μέσα τους είναι το μέλλον τους και η δική μου λευτεριά.”
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, σύλληψη ιδέας, μουσική: Φραντζέσκα Πολλάτου
Χορογραφίες: Έφη Σαισανα
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Μιλονόπουλος
Σκηνογραφία: Λεωνίδας Μήτσης
Κοστούμια: Γεωργία Φουσέκη
Φωτογραφία: Χρυσαυγή Ψευτέλη
Σκηνικά: Κλείτος Παπανικολάου
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιώργος Καρόγιαννης
Στον ρόλο του Προμηθέα: Τριαντάφυλλος Κωνσταντινάκος
Επίσης παίζουν: Ελένη Σπανού, Λεωνίδας Μήτσης, Φραντζέσκα Πολλάτου, Έφη Σαισανά, Κλείτος Παπανικολάου, Χρυσαυγή Ψευτέλη, Γιώργος Καρόγιαννης, Δαμιανός Διασάκος, Βασιλική Πετράκου, Αναστασία Σκλήβα, Άκης Ξένος