Προκαταβολή σύνταξης – eΕΦΚΑ: 21.286 αιτήσεις μέσα σε μια εβδομάδα

17.03.2021 / 15:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ATM_Syntaxi

Περισσότερες από 21.286 αιτήσεις για την προκαταβολή σύνταξης υπεβλήθησαν στη ψηφιακή πλατφόρμα την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της εφαρμογής του e-ΕΦΚΑ.

Το αυξημένο ενδιαφέρον υποδηλώνει την ανάγκη που έχουν οι εν αναμονή συνταξιούχοι που δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη να λάβουν έστω αυτό το μικρό βοήθημα έως 384 ευρώ. Οι παλαιοί συνταξιούχοι που δικαιούνται την προκαταβολή υπολογίζονται σε 105.000 άτομα.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:

· Οι κωδικοί Τaxisnet του αιτούντα

· Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ

· Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού

· Ο αριθμός Πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Στόχος είναι οι έναντι προκαταβολές, που κυμαίνονται από 360 έως 384 ευρώ το μήνα να πληρωθούν πριν από το Πάσχα. Οι εν αναμονή συνταξιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Για παράδειγμα, αν κάποιος ασφαλισμένος έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από 3 χρόνια θα λάβει αναδρομικά 13.824 ευρώ και θα λαμβάνει 384 ευρώ το μήνα μέχρι την έκδοση της προσωρινής ή την οριστικής του σύνταξης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα