Προκαλεί ξανά ο Σούνακ: Τα Γλυπτά τα πήραμε νόμιμα -Οι Έλληνες δεν είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν ιδιοκτησία

01.12.2023 / 17:37
rishi-sunak

Επιμένει στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα ο Ρίσι Σούνακ, υποστηρίζοντας την παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο, παραπέμποντας στον σχετικό νόμο.

Στο αεροπλάνο για την Cop28 στο Ντουμπάι, ο Σούνακ δήλωσε ότι «είναι επικεντρωμένος στο να προσφέρει στους πολίτες τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν» και ότι η θέση του για τα γλυπτά δεν έχει αλλάξει.


«Είναι ξεκάθαρο από άποψη νόμου ότι τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και ήμασταν κατηγορηματικοί σε αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον Guardian.

«Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου αναφέρει ότι για να γίνουν τα δάνεια πρέπει ο παραλήπτης να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν υποδείξει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό.

Η άποψή μας και η θέση μας σχετικά με αυτό είναι απολύτως σαφής: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα την εποχή εκείνη».

«Άδειασε» τον Σούνακ ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, «άδειασε» σε δηλώσεις του σε podcast των Ρίσι Σούνακ, καθώς δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ανταλλαγής που θα επιτρέψει την έκθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια συμφωνία ανταλλαγής που θα επιτρέψει την έκθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν ο Ρίσι Σούνακ συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ή όχι», τόνισε ο Τζορτζ Όσμπορν σε podcast του Political Currency.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα