Πρόγραμμα Γέφυρα: Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

28.02.2021 / 16:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ιδιοκτήτες-ακίνητων

Έως τις 31 Μαρτίου του 2021 έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων στεγαστικών δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Οι οφειλέτες – δικαιούχοι
Δικαιούχοι του προγράμματος Γέφυρα είναι δανειολήπτες που πλήττονται οικονομικά από πανδημική κρίση, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην α’ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Η 31η Μαρτίου είναι η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να το έχουν ρυθμίσει.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσουν σύντομα την επικοινωνία με την τράπεζά τους ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων που έχει αναλάβει το δάνειο.

Εφόσον συμφωνηθεί μία βιώσιμη ρύθμιση της οφειλής, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, αλλά με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου 2021, προβλέφθηκε η παράταση κατά τρις μήνες για την επίτευξη ρύθμισης και τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων δανείων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα