Προεκλογική συγκέντρωση για τον αθλητισμό με ομιλητή τον Κώστα Πελετίδη

16.09.2023 / 11:12
4-376574643_314543471163868_1658604495619962033_n

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 8.30΄μ.μ.

Ομιλητής ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη για ν’ αποφασίσουμε για το μέλλον της πόλης μας.

Ν’ αποφασίσουμε πώς την θέλουμε, πώς θέλουμε το θαλάσσιο μέτωπό της, πώς 

θέλουμε να φτάνει το τρένο, πώς θα έρχεται το φυσικό αέριο και που θα αποθηκεύεται, αν θα πληρώνουμε πανωπροίκι για το νερό από το φράγμα  Πείρου – Παραπείρου, για τη διαχείριση των σκουπιδιών, για το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο στο Ρηγανόκαμπο και για πολλά άλλα  σημαντικά ζητήματα ένα από τα οποία είναι και ο Αθλητισμός, με την τεράστια πολύπλευρη κοινωνική, πολιτιστική, ψυχαγωγική και παιδαγωγική σημασία και αξία.

Αθλητισμό από τον οποίο εξαρτιέται η απρόσκοπτη καθολική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι άνθρωποι του Αθλητισμού βλέπουμε και ξέρουμε τι συμβαίνει στον αθλητισμό της χώρας μας και της πόλης μας. Έχει μειωθεί η ετήσια κρατική χρηματοδότηση των Αθλητικών  Ομοσπονδιών, ενώ η ετήσια κρατική χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων  έχει αντικατασταθεί με ψιχία από τη φορολόγηση των υπερκερδών των στοιχηματικών εταιρειών, συναρτώντας το μέλλον και την τύχη της σημαντικότερης μετά την εργασία κοινωνικής λειτουργίας με τον τζόγο, μιας από τις πιο καταστροφικές εξαρτήσεις και παθογένειες της κοινωνίας, στην οποία είναι εκτεθειμένα τα παιδιά.

Ο Αθλητισμός ασφυκτιά οικονομικά και παίρνει επικίνδυνη ρότα. Τα Αθλητικά Σωματεία συντηρούνται από τους παράγοντες και τους γονείς των παιδιών, που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στην πόλη μας το κράτος δεν έχει φτιάξει ούτε μια νέα αθλητική εγκατάσταση τα τελευταία  χρόνια, ενώ επιχείρησε με στρεψοδικίες να ξεγελάσει τα αθλητικά σωματεία ότι την αρμοδιότητα και την ευθύνη  για τη χρηματοδότηση τους την έχει ο Δήμος, στον οποίο όμως τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ γι αυτό το σκοπό, αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό.

Το κράτος θέλει να εισπράττει τους φόρους και ο Δήμος Πατρέων, να πληρώνει!

Με θράσος  υποδεικνύουν την ανταποδοτική λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων όπως ήδη κάνουν στις κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με άλλα λόγια θέλουν να πληρώνει ο Πατραϊκός λαός για να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με δικά του χρήματα από τη φοροληστεία και την αφαίμαξη του.

Θα παρακολουθούμε απαθείς την κατάσταση να χειροτερεύει ή θα διεκδικήσουμε δυναμικά όσα μας αξίζουν και μας ανήκουν;

Σας καλούμε στην προεκλογική  συγκέντρωση – σύσκεψη για τον Πατραϊκό Αθλητισμό, που θα γίνει στην Αίθουσα Αλέκα Σιούλη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στις 18 Σεπτέμβρη και ώρα 8.30΄ μ.μ..

Θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων, τους αθλητές, τους προπονητές και τους φιλάθλους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα