Προειδοποίηση από Λινού: Εμβολιάστε τα παιδιά σας

22.08.2021 / 10:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ko 40

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών έστειλε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, προειδοποιώντας τους γονείς για τις συνέπειες που μπορεί να εμφανιστούν σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Οι γονείς θα πρέπει πολύ σοβαρά να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη και να μελετήσουν τι λένε οι παγκόσμιοι οργανισμοί και οι επιστήμονες, αλλιώς εκθέτουν τα παιδιά τους σε ένα τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας. Η νόσος περνάει εύκολα, αλλά το 10% των νέων ανθρώπων θα παρουσιάσουν σύνδρομο μετά Covid», είπε στο MEGA η κ. Λινού.

Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε τα εξής: «Χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επικοινωνήσομε με όλους και να τους πείσουμε για την ανάγκη του εμβολιασμού. Η υποχρεωτικότητα είναι διαφορετικό πράγμα από το να ασκείς ορισμένα επαγγέλματα. Άλλο είναι να πω ότι ζεις στην Ελλάδα, άρα εμβολιάζεσαι υποχρεωτικά και άλλο να πω αν δεν είσαι εμβολιασμένος δεν μπορείς να κάνεις ορισμένες δουλειές».

Σχετικά με την ανοσία και την πιθανότητα για τρίτη δόση του εμβολίου είπε πως τις αποφάσεις για αυτά τα ζητήματα παίρνουν εξειδικευμένοι επιστήμονες βάσει επιστημονικών μελετών που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά.

Όσον αφορά την οριστική άδεια που θα πάρει το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA η κ. Λινού ξεκαθάρισε το εξής: «Αυτό που προκαλεί είναι ότι δημιουργεί μία ισχυρότατη απάντηση στους αντιεμβολιαστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι δεν είναι δοκιμασμένο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα