Πρόεδρος ΣΕΤΕ: Από πουθενά δεν προκύπτει κύμα ακυρώσεων στην Ελλάδα

09.07.2021 / 22:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 30

ΣΕ όσους κάνουν λόγω για κύμα ακυρώσεων των κρατήσεων στους τουριστικούς προορισμούς απαντά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τονίζει: «Από τα δεδομένα της στιγμής των τουριστικών προορισμών, δεν προκύπτει από πουθενά “κύμα ακυρώσεων”. Αγωνία υπάρχει, εξαιτίας της μετάλλαξης Delta, κυρίως για ενδεχόμενη αντίδραση βασικών μας αγορών, από την άλλη όμως υπάρχει και η προσδοκία, εν αναμονή κρατήσεων από Βρετανία».

Από 19 Ιουλίου, οι επισκέπτες μας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς καραντίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ροές τουριστών προς την Ελλάδα. Η Αγγλία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την γερμανική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Ιουνίου έχουν τη σφραγίδα της αγγλικής αγοράς, όπως άλλωστε έχει τονίσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη. Σε κάθε περίπτωση, κορυφώνεται η αγωνία του τουριστικού κόσμου της χώρας για την εξέλιξη των κρατήσεων εφέτος μετά και το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς.

Μάλιστα, πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, είχε εκτιμήσει ότι στις 19 Ιουλίου θα «άνοιγε» η εν λόγω αγορά. Είχε μάλιστα επισημάνει ότι ίσως να χρειαστούν δύο εβδομάδες από την 19η Ιουνίου, ώστε να αποτυπωθεί η δυναμική της αγγλικής αγοράς σε κρατήσεις προς την Ελλάδα.

Χθες εξάλλου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist επεσήμανε ότι το στοίχημα για φέτος θα κερδηθεί στο πεδίο της ποιότητας και όχι της ποσότητας και έστειλε μήνυμα ασφαλούς παραμονής στην Ελλάδα των ξένων επισκεπτών της. «Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα