Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Να μπει φρένο στην ισοπέδωση με αφορμή τους μαϊμού εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

07.09.2021 / 9:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kentro-ygeias-palama

Δεν βοηθάει η ισοπέδωση   που  γίνεται   επ΄  αφορμή τις κακουργηματικές πράξεις μιας υπαλλήλου  στο κεντρο υγείας Παλαμά. Ενισχύονται έτσι τα επιχειρήματα όσων δεν εμβολιάζονται και αποτρέπουν επιφυλακτικούς  πολίτες να εμβολιασθούν Είναι μεμονωμένα  τραγικά συμβάντα  που εν τέλει βγαίνουν  στο φως επειδή η διαδικασία τριπλοτσεκάρεται και δεν τα ανεχόμαστε  εμείς πρώτοι από όλους. Δεν επιτρέπεται να συκοφαντούνται οι συνάδελφοι του κέντρου υγείας Παλαμά με αίωλα επιχειρήματα.

Από τον Γενάρη ανέπτυξε τρείς εμβολιαστικές γραμμές το πρωί και δύο το απόγευμα με εμβόλια της Pfizer.  Εμβολιάζονταν καθημερινά περί τα 400 άτομα.  

Επειδή Pfizer  στην ευρύτερη περιοχή έκανε μόνο το νοσοκομείο και το κεντρο υγείας Παλαμά, προσέρχονταν για εμβολιασμό και από  άλλες  περιοχές, ακόμη και από 100 χιλιόμετρα μακριά. Άρα τη σχέση έχουν οι συγκρίσεις του αριθμού των εμβολιασμών με τον πληθυσμό της περιοχής του Παλαμά.

Εδώ στα νησιά έχουμε  εμβολιασμούς  πέντε φορές πάνω από τους μόνιμους κατοίκους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάνανε μαϊμού εμβολιασμούς; Γνωρίζουμε ότι  χιλιάδες  δήλωσαν  άλλες διευθύνσεις για να εμβολιασθούν με το εμβόλιο της αρεσκείας τους.

Πράγματι στο κεντρο υγείας Παλαμά  μία υπάλληλος  τις δόσεις που περίσευαν  και  καταστρέφονται  στο τέλος της ημέρας τις χρέωνε μαϊμού  σε  άτομα που είχε συνεννοηθεί και είχαν κλεισμένα ραντεβού χωρίς να εμφανισθούν για εμβολιασμό.

Μάλιστα συμπλήρωνε και ιστορικό  για τους μαϊμού  εμβολιαζόμενους  το οποίο πέρνει   ο  γιατρός  του εμβολιαστικού κέντρου  εξετάζοντας τα άτομα  πριν τον εμβολιασμό χωρίς την υπογραφή του.

Αυτά   όμως πριν 10 ημέρες  έγιναν αντιληπτά γιατί φάνηκε ότι εμβολιασθηκαν δύο άτομα που είχαν κλείσει ραντεβού τους έψαχναν   αλλά ήταν άφαντοι. Δεν μπορεί να αμαυρώνεται γι αυτό τα μεμονωμένα περιστατικά   η προσπάθεια συναδέλφων που πραγματοποίησαν 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Μεμονωμένα περιστατικά έρχονται στο φως ακριβώς γιατί   η διαδικασία τριπλοτσεκάρεται και υπάρχουν πολλά μάτια συναδέλφων  που παρακολουθούν. 

Να τιμωρηθούν αυστηρά όποιοι  αποδειχθούν ότι  εμπλέκονται με τους  μαϊμού εμβολιασμούς στο Παλαμά και αλλού. Δεν δεχόμαστε από  κανέναν σπίλωση της προσπάθειας μας.  Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας τέτοιοι υπάλληλοι.

Το  μείζον πρόβλημα όμως σήμερα  είναι ότι το κεντρο υγείας Παλαμά έκανε 400 εμβολιασμούς ημερησίως και τώρα 40. Δεν φαίνεται ότι βοήθησε  στην εκτόξευση των εμβολιασμών το μύνημα της υποχρεωτηκότητας, της αναστολής εργασίας χωρίς ευρώ μισθό  των υγειονομικών, που εν τέλει έχουν μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών από κάθε επαγγελματική ομάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα