Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αντίστροφη μέτρηση για την αναστολή καθηκόντων σε 10.000 υγειονομικούς

03.08.2021 / 9:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
embolio-koronoios-pfizer

Η αντίστροφη μέτρηση για να τεθούν σε  αναστολή καθηκόντων πάνω από 10.000 υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται  ξεκίνησε. Με βάσει το νόμο  σε 28 ημέρες τίθενται σε αναστολή καθηκόντων.  

Εάν το σχέδιο τους  είναι να πιέσουν τους ανεμβολίαστους συνάδελφους  και με το φόβο της αναστολής καθηκόντων να εμβολιασθούν απέτυχαν. Ο ρυθμός εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού δεν αυξήθηκε καθόλου από φόβο  και σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις  άδικες,   σκληρές συνέπειες του νόμου.. 

Φάνηκε αυτό σήμερα στη Πάτρα. 

Με 45 βαθμούς, Αύγουστο  μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια  500 άτομα στο κάλεσμα των Σωματείων Δυτικής Ελλάδος και της ΠΟΕΔΗΝ. Με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε να παραδέχεται στη συνάντηση με  αντιπροσωπία  των σωματείων και  του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ,  προς τιμήν του,  ότι έχει δυσκολίες η εφαρμογή του νόμου που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει. Ως εκ τούτου η  ενδεχόμενη επιμονή στην εφαρμογή της υποχρεωτικότητας θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα νοσοκομεία. 

Υπάρχουν  τμήματα στα νοσοκομεία με ανεμβολίαστους συναδέλφους που για να καλυφθούν θέλουν  εξιδεικευμένο  προσωπικό  (αιμοδοσία, τεχνητό νεφρό, ΜΕΘ κ.λ.π.). Η εξιδείκευση είναι έξι μήνες. 

Πότε θα προλάβουν να γίνουν σε λίγες ημέρες; Υπάρχουν γιατροί  ανεμβολίαστοι που  είναι μοναδικοί  σε βασικές ειδικότητες  που υπηρετούν  σε νοσοκομεία.  Με διαγωνισμούς για μόνιμους γιατρούς που κηρύσσονται  άγονοι  λόγω μη ενδιαφέροντος. Που θα βρεθεί τέτοιο προσωπικό;

Το προσωπικό που  προβλέπεται ότι θα προσληφθεί είναι με  τρίμηνες συμβάσεις. Οι επικουρικοί πίνακες που έχουν συσταθεί και  προβλέπουν την πρόσληψη προσωπικού με δύο χρόνια σύμβαση έχουν  ήδη εξαντληθεί  για τις ανάγκες της πανδημίας. Ποιος θα έρθει με τρίμηνη σύμβαση;

Σε 28 ημέρες πότε θα προλάβουν να προκηρύξουν προσωπικό, να υπάρξει ενδιαφέρον  από  υποψηφίους, επιλογή και ΦΕΚ.  Σε καμία περίπτωση…………

   Η επιμονή στην αδιέξοδη αποφασιστικότητα εφαρμογής του νόμου της υποχρεωτικότητας  σε 28 ημέρες τελειώνει τα νοσοκομεία,   τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, το ΕΚΑΒ. Και μάλιστα σε περίοδο που  θα κορυφώνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι ή μη έχουν τη γνώση, την  εμπειρία να προστατεύουν τους ασθενείς, τους συναδέλφους, τον εαυτό τους από ιούς, μικρόβια σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο επικίνδυνα  με τον κορωνοϊό.

Οι 9.000 ανεμβολίαστοι συνάδελφοι δεν έχουν νοσήσει ούτε μία φορά από κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει ότι προσέχουν, εφαρμόζουν  τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σήμερα νοσούν με κορωνοϊό περί τους 100 εμβολιασμένους συνάδελφους. Έχουν τεθεί σε καραντίνα  για να μη μεταδώσουν  τον ιό  παρ΄ ότι είναι  ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα.  Οι επαφές τους συνάδελφοι, ασθενείς εμβολιασμένοι ή μη κάνουν επαναληπτικά τεστ για να διαπιστωθεί  αν κόλλησαν τον ιό.

Συνάδελφοι που θα επιδείξουν πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου δεν τίθενται σε αναστολή καθηκόντων. Ποιος ξέρει όμως  χωρίς τεστ αντισωμάτων  πόσοι από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους πέρασαν τη  νόσο  χωρίς συμπτώματα και διαθέτουν αντισώματα. 

Εμβολιασμένοι συνάδελφοι  εδώ και 7 μήνες διαθέτουν ικανό αριθμό  αντισωμάτων, άλλοι όχι. Δεν θα πρέπει να γίνουν τεστ αντισωμάτων για να δούμε εάν χρειάζεται Τρίτη δόση εμβολίου;

Κάποια νοσοκομεία στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων κάνουν τεστ αντισωμάτων στους συναδέλφους. Οι υπόλοιποι πληρώνουμε 20 με 30 ευρώ το τεστ αντισωμάτων  στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΡΟΛΗΨΗ – ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ, η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ  είναι βασικός πυλώνας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρέπει  να παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Η ιχνηλάτηση εν μέσω πανδημίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι ατομική ευθύνη.

Δεν συνταγογραφούνται τα τεστ κορωνοϊού ( μοριακός, rapid ) και το πληρώνουν από τη τσέπη τους οι πολίτες. Μεχρι τώρα αποθεώναμε τα selftest  και τώρα δεν μας κάνουν. Οι προτάσεις  για επίδειξη συνεχών  μοριακών  ελέγχων    που θα πληρώνουν από τη τσέπη τους εργαζόμενοι των 400 ευρώ,  άνεργοι   οδηγούν σε κατ οίκον περιορισμό τους ανεμβολίαστους χωρίς δουλειά.  Πρέπει να τους πείσουν με επιχειρήματα να εμβολιασθούν. Όχι να τους εκβιάζουν. ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα