Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά: Θέλουμε να ηρεμήσουμε την ένταση

09.12.2022 / 10:25
ka 49

Μήνυμα προκειμένου να καταλαγιάσει η ένταση μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης, έστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος Βασίλης Πάντζος, ο οποίος βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου απολογείται ο αστυνομικός.

Ο κ. Πάντζος ανέφερε ότι η παρουσία του εκεί έχει ως στόχο να ηρεμήσει την ένταση των τελευταίων ημερών σε όλη τη χώρα, ενώ τόνισε πως  κανείς δεν συγκαλύπτει τις άνομες συμπεριφορές μελών της κοινότητας.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις των γονέων του 16χρονου ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, εάν ο αστυνομικός που πυροβόλησε το παιδί τους δεν μπει στη φυλακή, ο κ. Πάντζος έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ ζήτησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  να μεριμνήσει η πολιτεία ώστε να λάβουν στήριξη από ψυχολόγο, καθώς περνούν δύσκολες στιγμές.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη εξακολουθεί να είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ Ρομά από όλη την Ελλάδα και αλληλέγγυοι, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα