Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας: «Δύσκολη η ανοσία της αγέλης μέχρι το καλοκαίρι»

23.12.2020 / 21:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 36

Ανησυχώ πολύ για την περίοδο των εορτών. Ο κόσμος είναι πιεσμένος. Ανησυχώ ότι θα χαλαρώσει αρκετός κόσμος και αρκούν λίγοι για να γίνει το κακό. Θα το πληρώσουμε εάν χαλαρώσουμε», προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο Zougla.gr, o Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας και προσθέτει: 

«Το εμβόλιο δεν είναι μια λύση για τώρα, δεν θα μας βοηθήσει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οπότε μέχρι να φτάσουμε να έχουμε μια επαρκή βοήθεια από το εμβόλιο θα πρέπει μόνοι μας να διαχειριστούμε το πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε ακόμα υπομονή. Πιθανότατα του χρόνου τα Χριστούγεννα δεν θα έχουμε πια πρόβλημα με τον κορωνοϊό».

Ο καθηγητής μιλά μεταξύ άλλων για τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό, λέγοντας πως οι επιστήμονες περιμένουν περισσότερα δεδομένα για τη δράση του, ενώ υποστηρίζει πως δεν είναι πολύ δύσκολο μέχρι το καλοκαίρι να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα διότι έως τώρα οι αριθμοί με τις δόσεις εμβολίων δεν βγαίνουν. Παράλληλα αναφέρεται και στους αντιεμβολιαστές, στέλνοντας το μήνυμα πως«είναι τα κακομαθημένα παιδιά που ξέρουν ότι εάν οι άλλοι εμβολιαστούν αυτοί θα είναι ασφαλείς».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα