Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «Λάδι στη φωτιά» η πανεπιστημιακή αστυνομία

13.04.2021 / 20:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 8

Καθετα αντίθετη στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Θεόδωρο Τσαϊρίδη, ο οποίος τη χαρακτήρισε «λάδι στη φωτιά». «Είμαστε κάθετα αντίθετοι», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real Fm 107,1, «και στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και στη μόνιμη παρουσία της ΕΛΑΣ μέσα στα Πανεπιστήμια».

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, αν συμβεί αυτό, προειδοποίησε ο ίδιος «θα δούμε πάρα πολύ άσχημες εικόνες». Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τον νόμο που η ίδια ψήφισε για την κατάργηση του ασύλου.

Αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να εξιχνιαστεί.

«Oφείλει η αστυνομία να εξαρθρώσει αυτή την ενέργεια, διότι το να δολοφονείται ένας δημοσιογράφος μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του δεν είναι μια απλή δολοφονία. Είναι γροθιά στη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ένα γεγονός που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του από τη συνεργασία της Ένωσης με τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Η ΕΛΑΣ δεν ρωτήθηκε αν είναι εφαρμόσιμα τα έξυπνα μέτρα»

Αναφερόμενος στις βολές που δέχεται η ΕΛΑΣ για την ελλιπή παρουσία της σε χώρους όπου διαπιστώνεται συγχρωτισμός, υπογράμμισε ότι ο βασικός ρόλος της είναι η ασφάλεια του πολίτη και η αστυνόμευση των περιοχών.

«Λαμβάνονται -υποτίθεται- έξυπνα μέτρα, χωρίς ωστόσο να ερωτηθεί η ΕΛΑΣ εάν αυτά τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα στην πράξη», σημείωσε κι έκανε λόγο για ημίμετρα προς αποφυγή του πολιτικού κόστους με αποτέλεσμα «στο τέλος να επιρρίπτονται οι ευθύνες στο εύκολο θύμα, την Ελληνική Αστυνομία». Θα μπορούσε, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, να απαγορευτεί η διάθεση οινοπνευματωδών ποτών από τα μπαρ όπου τις τελευταίες μέρες καταγράφονται εικόνες ακραίου συνωστισμού με ουρές νεαρών ατόμων για take away ποτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα