Προαστιακός: Απαιτούνται 10 διορθώσεις πριν την έναρξη των δρομολογίων

10.03.2021 / 19:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκα 1

Μπορεί το δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού Πάτρα – Κ. Αχαΐα να ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη μέσα σε 27 λεπτά, ωστόσο, φαίνεται πως ακόμη υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν προτού μπει σε λειτουργία η γραμμή, ενώ εκτιμάται ότι ο τελικός χρόνος με τις στάσεις θα ξεπεράσει τα 34 λεπτά. 

Προβλήματα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal έχουν καταγραφεί και αποτυπωθεί σε γραπτή επικοινωνία μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ και αφορούν σε σπασμένες περιφράξεις, καμπυλότητες της γραμμής που περιορίζουν την ταχύτητα του συρμού, βλάστηση που περιορίζει ορατότητα αλλά και κίνηση, ενώ υπάρχουν ακόμη και κλαδιά που χτυπούν τους καθρέφτες του συρμού. 

Συμπερασματικά δε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σχετική επιστολή αναφέρει ότι επιθυμεί να καθιερώσει το δρομολόγιο μέχρι Κάτω Αχαΐα, αλλά διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσον είναι επιτεύξιμοι και διατηρήσιμοι οι χρόνοι με τον ανωτέρω σχεδιασμό, καθώς και πόσο άμεσα μπορούν να γίνουν οι επεμβάσεις στην υποδομή – επιδομή της γραμμής και, κατά συνέπεια, μπορεί να αποδειχθεί εκ των υστέρων, ότι θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αναθεωρήσει, μετά την έναρξή του, τη δυνατότητα εκτέλεσης του δρομολογίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική επιστολή καταγράφονται δέκα (10) σημεία προσοχής και άμεσης παρέμβασης για τη λειτουργία της γραμμής όπου, εκτός των προαναφερόμενων στην περίπτωση της βλάστησης, η γραμμή είναι γεμάτη με πυκνή βλάστηση τόσο ανάμεσα στις ράγες, όσο και εκτός και δημιουργείται ολίσθηση, ενώ κλαδιά δένδρων δεξιά και αριστερά χτυπούν τους καθρέπτες του συρμού και ακουμπούν και στις αντιστάσεις πέδης στην οροφή του συρμού, με άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα, σε κανένα σημείο της χάραξης από Αγ. Ανδρέα έως Κάτω Αχαΐα δεν υπάρχει σταθερή συσκευή λίπανσης της γραμμής, ενώ σε αρκετές καμπύλες παρατηρούνται ανομοιομορφίες στα σημεία ένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών και σε πολλά σημεία της γραμμής υπάρχουν έντονες στρεβλώσεις.  

Τα παραπάνω θέματα όπως τονίζεται άμεσης παρέμβασης διότι θα οδηγήσουν σε πρόωρη φθορά τους τροχούς των συρμών. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα