Παρασκευή, 15.01.2021, 1:19 πμ

Πρεμιέρα για την Επιχείρηση Ελευθερία – ‘Ολα έτοιμα στο Ευαγγελισμό

26.12.2020 / 13:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
¶öéîç óôçí ÁôééêÞ ôùí ðñþôùí åìâïëéþí  ôùí Pfizer/BionTech
 êáôÜ ôïõ êïñïíïúïý, ôï ÓÜââáôï 26 Äåêåìâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον «Ευαγγελισμό»  έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες και όλα είναι έτοιμα για την αυριανή πρεμιέρα των εμβολιασμών, καθώς έχουν ολοκληρωθεί και οι ειδικές διαμορφώσεις στο ισόγειο του κτιρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων», όπου και θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Με στόχο να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία υπέρ του εμβολιασμού, το ίδιο θα πράξουν ο διοικητής, αλλά και οι επικεφαλής των ΜΕΘ και των κλινικών Covid-19, ενώ αντίστοιχος είναι ο σχεδιασμός που θα εφαρμοστεί και στα νοσοκομεία αναφοράς: «Σωτηρία», Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας, προτού δοθεί η σκυτάλη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως έχει ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του Εθνικού Σχεδίου «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων.

Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό της χώρας μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, θα συνεχιστούν έως το τέλος Ιανουαρίου με 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και από τις εταιρείες Moderna και AstraZeneca.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ