“Πράσινο” φως από τον ΠΟΥ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5 – 11 ετών

21.01.2022 / 19:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mathites_paidia_sxoleio_APEMPE_11_05_2021-2048x1152

H συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα συνέστησε την επέκταση της χορήγησης μειωμένης δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η σύσταση αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (SAGE) για την ανοσοποίηση, την περασμένη Τετάρτη, η οποία αφορούσε στην αξιολόγηση του εν λόγω εμβολίου.

Επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο εμβόλιο συνιστάται επί του παρόντος για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η συνιστώμενη δόση για τον νεότερο πληθυσμό είναι 10 αντί για 30 μικρογραμμάρια που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα (5-11) βρίσκεται στην ομάδα χρήσης χαμηλότερης προτεραιότητας για εμβολιασμό, εκτός από τα παιδιά που έχουν συννοσηρότητες», δήλωσε εξάλλου πρόεδρος του SAGE, Αλεχάντρο Κραβιότο.

Το πάνελ συνέστησε επίσης ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 θα πρέπει να χορηγούνται 4 έως 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας όπως ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα