Που βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο μπορείς να κοιμηθείς σε δύο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα

23.01.2023 / 9:40
La-Cure-Douane-640x380

Μια σχεδόν άγνωστη συνθήκη του 19ου αιώνα έχει «διχοτομήσει» το κτίριο.«Είστε στο δωμάτιο εννέα, είναι ένα από τα διεθνικά μας δωμάτια», είπε χαμογελώντας ο διευθυντής του ξενοδοχείου Arbézie, δίνοντας στον πελάτη ένα παλιό μεταλλικό κλειδί.Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, πρόκειται για ένα κατάλυμα το οποίο βρίσκεται σε τέτοιο σημείο στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας,ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και με μια αλλαγή πλευρού, από τη Γαλλία να βρίσκεται στην Ελβετία και τούμπαλιν. Πέρα από τα δωμάτια που διαχωρίζονται από τα «αόρατα» σύνορα υπάρχουν και κάποια τα οποία βρίσκονται αποκλειστικά στη μία ή την άλλη χώρα.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η προοπτική του να μην ξέρεις σε ποια χώρα θα σε βάλουν να κοιμηθείς, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις στη ρεσεψιόν, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών τουριστών που θέλουν μια πιο διεθνική εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην περιοχή

Χτισμένο σε ρουστίκ στυλ το L’Arbézie βρίσκεται στο μικροσκοπικό χωρίο La Cure στην κορυφή των βουνών Jura, τα οποία αποτελούν φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελβετία.

Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί χάρη στη συνθήκη του Dappes του 1862, με την οποία η Γαλλία και η Ελβετία συμφώνησαν σε μια μικρή εδαφική ανταλλαγή, προκειμένου να επιτραπεί ο πλήρης γαλλικός έλεγχος ενός κοντινού στρατηγικού δρόμου.

Η συνθήκη προέβλεπε ότι όλα τα κτίρια κατά μήκος των συνόρων θα παρέμεναν στη θέση τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ένας τοπικός επιχειρηματίας για να ανοίξει ένα κατάστημα και ένα μπαρ, προκειμένου να επωφεληθεί από το διασυνοριακό εμπόριο. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1921.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα