Πού οφείλεται η διασπορά του κορωνοϊού και τα κρούσματα στο Μεσολόγγι

07.05.2021 / 22:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 25

Επαναλήφθηκε  α η διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Μεσολογγίου που αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μην ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων του Μεσολογγίου από την Δευτέρα.

Προτείνεται αυτά να παραμείνουν κλειστά για ένα δεκαήμερο ακόμα, ώστε να αποφευχθεί διασπορά του ιού σε άλλους νομούς από εκπαιδευτικούς που μετακινούνται καθημερινά στην Αιτωλ/νία από Πάτρα και αλλού.

Η έξαρση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει πολλούς να συμπεραίνουν ότι φταίνε οι Γιορτές Εξόδου. Και ως ένα βαθμό δεν έχουν άδικο, σύμφωνα και με τους ειδικούς όπως είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Άρης Τριβλής.

Καταρχάς από την πλευρά του Δήμου Μεσολογγίου ξεκαθαρίζεται ότι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Σαββάτου του Λαζάρου είχαν υποβληθεί σε test και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Συνεπώς, τονίζουν, δεν μπορεί να αποδίδεται μερίδιο ευθύνης για την διασπορά στα 80-100 άτομα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις δηλαδή: επίσημοι προσκεκλημένοι, εργαζόμενοι και τηλεοπτικά συνεργεία.

Από κει και πέρα όμως ως γνωστόν πραγματοποιήθηκε και πορεία με την συμμετοχή περίπου 300 ατόμων που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πομπή για την μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου.

Ενας άλλος παράγοντας διασποράς που θα φανεί μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας είναι και ο συγχρωτισμός των πιστών στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα

. Αυτό αναφέρθηκε τόσο από τον κ. Τριβλή όσο και από τον κ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι μίλησαν στο aixmi-news.gr. Ο κ. Τριβλής μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από τις εκκλησίες όπου δεν λαμβάνονταν μέτρα από τους πιστούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα