ΠΟΥ: Να προετοιμαστεί ο κόσμος για κάτι πολύ χειρότερο στο μέλλον

29.12.2020 / 9:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios

Να υπάρξει προετοιμασία για «κάτι πολύ χειρότερο στο μέλλον» προειδοποιεί ο ΠΟΥ με αφορμή την πανδημία της Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε έναν χρόνο και έχει μολύνει πολλά εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η πανδημία, παρά την σοβαρότητά της, είναι, όπως δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν,  υπεύθυνος του Οργανισμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, «ένα σήμα συναγερμού».

Στην τελευταία, για το 2020, συνέντευξη επισήμανε πως «αυτή η πανδημία ήταν πολύ σκληρή. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλον τον κόσμο και έπληξε κάθε γωνιά του πλανήτη, όμως δεν είναι κατ’ ανάγκη η χειρότερη» και αν και παραδέχτηκε ότι ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται πολύ εύκολα και σκοτώνει ανθρώπους,  σημείωσε πως «το ποσοστό θνησιμότητας είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες ασθένειες».

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως ο κόσμος θα πρέπει «να προετοιμαστεί στο μέλλον για κάτι που θα είναι ίσως ακόμη χειρότερο».

Από την πλευρά του ο Μπρους Έιλγουορντ εκτίμησε ότι παρά τα επιστημονικά επιτεύγματα στον αγώνα κατά της Covid-19, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου σε χρόνο-ρεκόρ, ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μελλοντικές πανδημίες.

Και κατέληξε λέγοντας πως «Βρισκόμαστε στο δεύτερο και το τρίτο κύμα του ιού αυτού και ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι και ικανοί να τα διαχειριστούμε» προσθέτοντας πως «Μολονότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, δεν είμαστε παντελώς έτοιμοι για τη σημερινή πανδημία και, ακόμα λιγότερο, για την επόμενη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα