ΠΟΥ: Μειώνεται ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Αφρική

20.01.2022 / 20:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Women look on, as chefs from SA Harvest and Chefs with Compassion hand out food parcels to poor communities, in celebration of Mandela Day by providing food to people in 10 cities around South Africa, at Jackson Drift informal settlement in Eikenhof, South Africa, July 18, 2020. REUTERS/Shafiek Tassiem  NO RESALES. NO ARCHIVES

 Σημαντική μείωση καταγράφει ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού  στην Αφρική και εκείνος των θανάτων έχει επίσης πέσει, για πρώτη φορά μετά την κορύφωση του τέταρτου κύματος που προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

“Η μείωση αυτή θέτει τέρμα στην πιο μικρή έξαρση που έχει γνωρίσει η ήπειρος, η οποία διήρκεσε 56 ημέρες”, υπογραμμίζει το περιφερειακό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

“Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που έχουν γνωστοποιηθεί έπεσε κατά 20% μέσα σε μία εβδομάδα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 8%”, διευκρινίζει στην ανακοίνωση αυτή ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Ο Π.Ο.Υ. προσθέτει πως η Νότια Αφρική, όπου ταυτοποιήθηκε πρώτα η παραλλαγή Όμικρον, κατέγραψε πτωτική τάση στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Μόνο η βόρεια Αφρική κατέγραψε αύξηση του αριθμού των μολύνσεων την εβδομάδα που πέρασε, με μια κορύφωση 55%, πρόσθεσε.

Ωστόσο, “όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί, μελλοντικά κύματα είναι αναπόφευκτα”, εκτίμησε στη συνέντευξη Τύπου η δρ Ματσιντίζο Μοέτι, διευθύντρια του Π.Ο.Υ. για την Αφρική.

Η ήπειρος “πρέπει όχι μόνο να γενικεύσει τον εμβολιασμό αλλά και να εξασφαλίσει διευρυμένη και δίκαιη πρόσβαση στις απαραίτητες θεραπείες” για την COVID-19, είπε.

Το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό στην Αφρική, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.,καθώς μόνο το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα