ΠΟΥ: Ήπιες οι περισσότερες μολύνσεις από τη μετάλλαξη «Όμικρον»

01.12.2021 / 22:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 5

Αυτό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες από στόμα σε στόμα σε ολόκληρο τον πλανήτη, παραδέχθηκε και επισήμως αξιωματούχος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού.

Ότι δηλαδή, όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιο ήπια τα συμπτώματα που προκαλεί στους ασθενείς από αυτά που προκαλούν άλλες μεταλλάξεις.

Μάλιστα, πολλοί (μεταξύ των οποίων και επιστήμονες) έχουν σπεύσει να πουν ότι ίσως η «Όμικρον» να φέρνει το τέλος της πανδημίας. Τη «μεταμόρφωση» δηλαδή του κορονοϊού, σε έναν πολύ πιο ήπιο ιό, με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης. Σύμφωνα με το SKY NEWS, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού με μετάλλαξη «Όμικρον» είναι «ήπια»

Μιλώντας εκ μέρους του οργανισμού, ο αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει μειωθεί από το νέο στέλεχος. Είπε ωστόσο ότι ορισμένες μεταλλάξεις του ιού, υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο ταχύτερης μετάδοσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του SKY NEWS, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα όσα είπε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Μποτσουάνας, όπου καταγράφηκε πρώτα η μετάλλαξη «Όμικρον».

Όπως δήλωσε την Τρίτη, από τους 19 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη «Όμικρον» στην Μποτσουάνα, οι 16 ήταν ασυμπτωματικοί!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα