Παρασκευή, 20.05.2022, 10:30 πμ

Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

23.01.2022 / 10:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 6

H αναμονή της εκταμίευσης των πολυπόθητων χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast η πρώτη δόση ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αργήσει λίγο ακόμη, καθώς θα εκταμιευτεί τελικά τον Μάρτιο.

Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε προ ημερών ότι η χώρα μας απέστειλε το σχετικό αίτημα και η πληρωμή θα αφορά την κάλυψη 15 συνολικά προγραμμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της πολιτικής προστασίας, της αγοράς εργασίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και της φορολογικής διοίκησης. Η Κομισιόν τώρα καλείται να αξιολογήσει το αίτημα της Ελλάδας και εν συνεχεία να στείλει την προκαταρκτική αξιολόγηση στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή, την EFC.

Τα χρήματα του θα εισρεύσουν συνολικά στη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης θα ανέλθουν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη δόση θα είναι ύψους 3,56 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 1,72 δισ. θα αφορά το σκέλος των επιδοτήσεων και 1,84 δισ. το σκέλος των δανείων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα