Πότε τα λύματα της Αττικής θα «δείξουν» ολικό lockdown! (βίντεο)

03.11.2020 / 19:27
<img src="https://dete.gr/wp-content/uploads/2020/11/gko-3-4-850x460.jpg" title="ÓÅ ÉÓ×Õ ÔÁ ÍÅÁ ÐÅÑÉÏÑÉÓÔÉÊÁ ÌÅÔÑÁ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ÄÉÁÓÐÏÑÁÓ ÔÏÕ COVID-19

ÊËÅÉÓÔÁ ÔÁ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÁ ÅÓÔÉÁÓÇÓ" alt="ÓÅ ÉÓ×Õ ÔÁ ÍÅÁ ÐÅÑÉÏÑÉÓÔÉÊÁ ÌÅÔÑÁ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ÄÉÁÓÐÏÑÁÓ ÔÏÕ COVID-19 ÊËÅÉÓÔÁ ÔÁ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÁ ÅÓÔÉÁÓÇÓ" />

Αποκαλυπτικός ήταν ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ ο οποίος μελετά τα στοιχεία στα λύματα της Αττικής όσον αφορά στον κορονοϊό. 

Μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι «Η μεταβολή από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι αυτή που έχει σημασία. Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της χθεσινής ανάλυσης και αν δούμε και σήμερα αύξηση αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες σε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική».

Ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «Την Κυριακή είδαμε στην Αττική μια μεγάλη αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις ημέρες».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που αναμένουμε είναι ότι η πορεία δεν θα αναστραφεί άμεσα γιατί η απόθεση ιικού φορτίου στα λύματα προηγείται των τεστ του ΕΟΔΥ. Την Κυριακή υπολογίσαμε 55.000 κρούσματα έως 60.000 κρούσματα. Είναι το 1,2% του πληθυσμού», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι ήταν ένα νούμερο φυσιολογικό και είναι κοντά στην πραγματικότητα. 

Τέλος, στο ερώτημα αν είναι αριθμός που δείχνει lockdown είπε ότι «εκεί θα πάμε μόνο αν πιεστούν οι ΜΕΘ. Συνυπολογίζουν όλες τις παραμέτρους στην επιτροπή των ειδικών», είπε ακόμα. «Το νούμερο του επιπολασμού δεν είναι αυτό που θα οδηγήσει το Λεκανοπέδιο σε lockdown. Το νούμερο των διασωληνωμένων είναι αυτό που θα σημάνει συναγερμό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα