ΠΟΣΠΕΡΤ: Τα «συμβόλαια θανάτου» κατά δημοσιογράφων είναι «σήμα κινδύνου»

24.04.2021 / 22:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pospert

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ) σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη και άλλων δημοσιογράφων είναι απειλή όχι μόνο στην ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία και καλεί να αντισταθούμε σε αυτή την οργανωμένη επίθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Όταν ο επαγγελματίας δημοσιογράφος τιμά το συμβόλαιο με το λαό, αυτό δηλαδή που εξυπηρετεί την ενημέρωση, τη δημοκρατία και την κοινωνία, όταν η πέννα του αρχίζει να γίνεται απειλή για την εξουσία εκείνων που ανέχονται τη δημοκρατία μόνο ως πρόσχημα και υποστηρίζουν μόνο την διαστροφή της αλήθειας και της ενημέρωσης, τότε εμφανίζονται τα «συμβόλαια θανάτου» .

Συμβόλαια που έχουν ως στόχο την ηθική ή και τη φυσική εξόντωση του δημοσιογράφου που δεν «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» και δι΄αυτής τη θανάτωση της αληθινής δημοσιογραφίας.

Αυτό που σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να αντιληφθούμε ως συνδικάτα, ως εργαζόμενοι, ως πολίτες, ως κοινωνία , πως έχουμε χρέος να αντισταθούμε σε αυτή την οργανωμένη επίθεση εναντίον της ελευθεροτυπίας, εναντίον εκείνων που την υπηρετούν, εναντίον της Δημοκρατίας.

Σήμερα μπορεί στα «συμβόλαια θανάτου» να υπάρχει το όνομα Βαξεβάνης, αύριο όμως μπορεί σε τέτοιου ή άλλου είδους θανατικά «συμβόλαια», να βρίσκεται το δικό μου όνομα, το δικό σου, των παιδιών σου, όλων μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα