Πόσο χρόνο πρέπει να περνάς στο ίδιο δωμάτιο με τον σύντροφό σου

03.04.2023 / 8:19
bed-570_2

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων μας αποκαλύπτουν πόσος είναι ο σωστός χρόνος που πρέπει να περνάμε με τους συντρόφους μας καθημερινά. Σε γενικές γραμμές, και όταν δεν βρισκόμαστε σε καραντίνα, έρευνα απέδειξε πως περνάμε κατά μέσο όρο 2-3 ώρες την ημέρα με τον σύντροφό μας. Αυτό ο χρόνος συνήθως ξοδεύεται με το ζευγάρι να παρακολουθεί τηλεόραση, να τρώει και να κάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι.

Άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Brigham Young University and Colorado State University οι γυναίκες θέλουν να περνάνε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους συντρόφους τους κάτι που σημαίνει περισσότερο κουβέντα και λιγότερο τηλεόραση.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο US National Survey of Families and Households ανάμεσα σε 6029 ζευγάρια αποκάλυψε ότι όσο πιο πολύ χρόνο πέρναγαν μαζί τόσο πιο πολύ σεξ έκαναν, κάτι που σημαίνει πως και η σχέση τους πήγαινε καλύτερα.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να περνάει ένα ζευγάρι μαζί, και μάλιστα ισχυρίζονται πως όσο πιο πολύς είναι ο χρόνος τόσο το καλύτερο. Αρκεί να διατηρούν και οι δύο ελεύθερο χρόνο για τα προσωπικά τους χόμπι αλλά και για να βγαίνουν μόνοι τους με τους φίλους τους.

Για την ακρίβεια οι ερευνητές αναφέρουν πως ένα ζευγάρι μπορεί να περνάει όσο χρόνο θέλει παρέα, αλλά θα πρέπει να περνάει και κάποιον χρόνο μόνο του ή με τους φίλους του για να ανανεώνεται η σχέση και να μην μένει στάσιμη.

Τώρα που περνάμε ακόμα περισσότερες ώρες με τους συντρόφους μας φροντίζουμε και πάλι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στους εαυτούς μας, μένοντας έστω και για 1 ώρα την ημέρα σε χωριστά δωμάτια. Πίστεψέ μας ακόμα και αυτός ο λίγος χρόνος είναι αρκετός για να ανανεώσει τη σχέση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα