Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα για τα self tests κορωνοϊού

23.03.2021 / 22:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
νο 16

Για τα συστήματα που δημιουργεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προκειμένου να γίνει η διάθεση των self tests κορονοϊού από τα φαρμακεία μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, η κυβέρνηση καλείται να αναπτύξει νέες πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διάθεση των δωρεάν τεστ, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει μέσα από το σύστημα συνταγογράφησης. «Τα φαρμακεία έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνοντας μάλιστα, ότι τα μισά ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 έχουν γίνει μέσα από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Για τη διαδικασία που θα ακολουθείται, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως μετά τη διενέργεια του τεστ, ο πολίτης θα πρέπει να μπει σε μια πλατφόρμα να δηλώσει εάν είναι θετικός, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πρόσθετο τεστ σε δημόσια δομή. «Υποχρέωση δεν υπάρχει σε αυτό το σύστημα, εθελοντική είναι η λειτουργία του. Δεν υπάρχει κάποια επίπτωση αν κάποιος δεν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

«Εφόσον είναι θετικός και το δηλώσει μέσα από την πλατφόρμα, μπορεί να κάνει μετέπειτα δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές για να μπορέσει με βάση αυτό για παράδειγμα να πάρει άδεια από τη δουλειά του» πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι η διάθεση των self tests αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου. «Προετοιμαζόμαστε εντατικά για να προλάβουμε αυτά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία τίθενται από την πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα