Πώς θα κάνετε το jade roller σύμμαχο της επιδερμίδας σας;

22.03.2021 / 16:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
jade_roller_dp_lede

Εδώ και μήνες, ακούμε όλο και πιο πολύ για αυτά τα… θαυματουργά roller προσώπου. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μας έχει γίνει πλήρως σαφές το τι κάνουν και το πώς το κάνουν. Απλά το περνάμε πάνω από το πρόσωπό μας πιέζοντας; Και μετά, τι;

Το Jade Roller, λοιπόν, είναι ένα εργαλείο ομορφιάς για το πρόσωπο με στρογγυλά λεία πετρώματα στα δύο άκρα του. Το κυλινδρικό τμήμα του αποτελείται ως επί το πλείστον από κρυστάλλους, όπως ο νεφρίτης, ο ροζ χαλαζίας & ο αμέθυστος. Η πιο συνήθης χρήση του είναι για μασάζ στην περιοχή του προσώπου. Η μία μεριά του είναι μεγαλύτερη, καθώς προορίζεται για μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως τα μάγουλα και το μέτωπο.

Η άλλη είναι μικρότερη, για να καλύπτει περιοχές, όπως κάτω από τα μάτια, ανάμεσα στα φρύδια και ανάμεσα στη μύτη και το στόμα.

Δεν έχει εξακριβωθεί πότε ξεκίνησε να χρησιμοποιείται αυτό το εργαλείο ομορφιάς. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις, που θέλουν το jade roller να χρησιμοποιείται ήδη από τον 7ο αιώνα. Στην Κίνα αλλά και την Ινδία, χρησιμοποιούνταν τόσο για την περιποίηση του δέρματος όσο και για ιατρικές πρακτικές. Το χρησιμοποιούσαν για να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και για την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Σε τι βοηθά η χρήση του
Ο λόγος για τον οποίο το Jade Roller έχει επανέλθει τόσο δυναμικά στα trends περιποίησης είναι τα ποικίλα οφέλη που έχει για το δέρμα. Χρησιμοποιούμε λοιπόν το jade roller γιατί:

Ενεργοποιεί και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος
Αποσυμφορίζει και μειώνει το πρήξιμο
Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και την αποστράγγιση των λεμφαδένων
Συμβάλλει στην τόνωση των μυών του προσώπου
Ανακουφίζει από συμπτώματα στρες, έντασης & πονοκεφάλου
Συσφίγγει τους πόρους
Συμβάλλει στην επαρκή οξυγόνωση του δέρματος & των ιστών
Βοηθά τα προιόντα περιποίησης να διεισδύουν βαθύτερα, ώστε να «δουλέψουν» καλύτερα

Όλα τα παραπάνω έχουν μία σειρά από θετικά αποτελέσματα. Οι φλεγμονές μειώνονται, οι μαύροι κύκλοι αρχίζουν να εξασθενούν, ενώ το δέρμα διεγείρεται και αναζωογονείται.

Πώς το χρησιμοποιούμε
Γενικά, οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε είναι είτε ανοδικές είτε από το κέντρο της περιοχής προς τα έξω.

Εφαρμόστε στο πρόσωπο ένα ενυδατικό έλαιο ή το serum που χρησιμοποιείτε.

Ξεκινώντας από το κέντρο του μετώπου με τη μεγάλη πλευρά του jade roller με μεσαία πίεση, κάντε ανοδικές κινήσεις. Επαναλάβετε 6 φορές και μετακινηθείτε στην αριστερή και κατόπιν στη δεξιά πλευρά του μετώπου

Στο σημείο κάτω από τα μάτια με το μικρό άκρο του jade roller με ήπια πίεση ξεκινήστε την κύλιση από το εσωτερικό το ματιού προς την έξω γωνία. Κάντε την κίνηση 10 φορές και επαναλάβετε στο άλλο μάτι.

Στη συνέχεια, πεάστε στο σαγόνι. Με τη μεγάλη πλευρά του jade roller, κυλίστε το προς τα αυτιά διασχίζοντας τα μάγουλα ασκώντας μέτρια πίεση. Πέντε επαναλήψεις στο σημείο είναι αρκετές, ώστε να μεταβείτε στην υπόλοιπη περιοχή του μάγουλου. Κάντε το ίδιο στην αντίθετη πλευρά

Ολοκληρώστε την διαδικασία στη γνάθο. Με αρκετή πίεση κάντε κινήσεις μπρος-πίσω.

Η διαδικασία, φυσικά, απογειώνεται αν έχει προηγηθεί ένας βαθύς καθαρισμός, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρ. Αυτό θα ενισχύσει τη βαθύτερη διείσδυση των προϊόντων περιποίησης.

Αν έχετε τοποθετήσει το jade roller στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσετε, θα απολαύσετε μια μοναδική αίσθηση.

Oι πολύτιμες πέτρες που χρησιμοποιούνται στα jade rollers πιστεύεται ότι φέρουν μία σημαντική ενέργεια από τα βάθυ της γης, με την οποία “ποτίζουν” την επιδερμίδα μας, συμβάλλοντας, μέσα σε όλα, στην εξισσορόπηση της ενέργειας του οργανισμού μας.

H χρήση τους γίνεται από άντρες και από γυναίκες, φυσικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα