Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια – Ποιοι θα μπορούν να μπουν στα αμφιθέατρα

27.07.2021 / 13:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
foitites

Ανοικτά ΑΕΙ, αλλά μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους και εκείνους που έχουν νοσήσει. Αυτό θα είναι το καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημίων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, όπως ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος. Μάλιστα δεν απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των φοιτητών.

Ειδικότερα, ο κ. Συρίγος ξεκαθάρισε ότι “δεν θα ξαναγίνουν εξ αποστάσεως μαθήματα. Τα αμφιθέατρα θα είναι ανοιχτά για όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης”. Μάλιστα θα τοποθετηθούν εμβολιαστικά κέντρα και εντός πανεπιστημίων, όπως έχει ήδη προτείνει το ΕΚΠΑ.

Η εστίαση θα γίνει σε φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Ο κ. Συρίγος στις δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε στους πανεπιστημιακούς και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ- για τους οποίους πάντως, τα ποσοστά εμβολιασμών είναι πολύ υψηλά. Βέβαια θα πρέπει να καθοριστούν οι όροι με τους οποίους οι υπόλοιποι, ανεμβολίαστοι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα ή να βρίσκονται στους χώρους των πανεπιστημίων, “τι τεστ θα πρέπει να κάνουν, εάν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός” όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν όπως τον Ιούνιο. “Τα τμήματα θα αποφασίσουν εάν θα γίνουν δια ζώσης ή εξ αποστάσεως” ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις θέσεις που θα μείνουν κενές στα ΑΕΙ λόγω της καθιέρωσης από φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα