Πώς θα εορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου

05.11.2020 / 8:50
4956658

Στην κατεύθυνση της απαγόρευσης των πορειών για το Πολυτεχνείο και, κυρίως, της μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποιείται από τον τόπο της εξέγερσης στην αμερικάνικη πρεσβεία αδιαλείπτως από το 1974, κινείται η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Briefing του Γιώργου Πιέρρου στο Action24 και απάντησε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου εν μέσω πανδημίας.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την πορεία του Πολυτεχνείου την 17η Νοεμβρίου ο αρμόδιος υφυπουργός απάντησε ότι είναι ένα που προβληματίζει σοβαρά την κυβέρνηση λόγω του covid και του πώς θα πρέπει να υπάρξουν οι εκδηλώσεις για να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Εκτιμώ ότι τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις από τα πολιτικά κόμματα όσο και από τους φοιτητικούς συλλόγους θα υπάρξει η κατανόηση και η επίδειξη της απαιτούμενης ευαισθησίας προκειμένου πραγματικά να υπάρξει από τη μία πλευρά η τιμή για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά παράλληλα όμως να διαφυλάσσεται το αγαθό της δημόσιας υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Μέσα από καλοπροαίρετη συζήτηση και κουβέντα θα βρεθεί ενδεδειγμένη λύση. Λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια ότι για την εθνική εορτή που πρόσφατα γιορτάστηκε, την 28η Οκτωβρίου, ελήφθησαν μέτρα τα οποία προσπάθησαν να ισορροπήσουν και την απόδοση της οφειλόμενης τιμής αλλά και παράλληλα να τηρήσουν τα μέτρα του covid».

Όσον αφορά την πορεία που γίνεται κάθε χρόνο σημείωσε ο υφυπουργός: «Σε αυτό θα ζητηθούν και οι απόψεις των ειδικών και της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής που με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο ανοίγει μία κουβέντα η οποία θα καταλήξει σε έναν τρόπο τέτοιο που θα προστατεύει τη δημόσια υγεία, χωρίς βέβαια να είναι εις βάρος της μνήμης».

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινή λύση απάντησε ο κ. Οικονόμου: «Καλό είναι να βλέπουμε και να προσεγγίζουμε τα πράγματα με την αισιοδοξία και την υπευθυνότητα που απαιτείται διότι η πατρίδα μας διέρχεται αυτή τη στιγμή κρίσιμες στιγμές και ας μην ξεκινάμε από το εντελώς αρνητικά και απευκταία σενάρια. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελληνική Αστυνομία είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις εντολές και να τηρείς τους νομούς και τις αποφάσεις της πολιτείας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα