Πώς τα κορωνοπάρτι στις σκάλες και στις πλατείες της Πάτρας βάζουν “φρένο” στην έξοδο του Πάσχα

19.04.2021 / 20:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 10

Πτώση των κρουσμάτων έχουμε στην Αχαΐα και η επιβεβαίωση της παραπάνω διαπίστωσης έρχεται μέρα με τη μέρα, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η Αχαία είχε μόλις 56 κρούσματα την Δευτέρα γεγονός που έχει να κάνει και με το Σαββατοκύριακο, αλλά σε κάθε περίπτωση πιστοποιεί την πτωτική πορεία που έχει η καμπύλη του ιού, ύστερα από μία δίμηνη έξαρση στην περιοχή μας.

Σημειώνουμε ότι από τις 10 Απριλίου και μετά ένα σερί διψήφιου αριθμού κρουσμάτων. Η πτώση αυτή με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί έως και τις μέρες του Πάσχα.

Το αγκάθι που ανησυχεί τους ειδικούς σχετίζεται με τα κορωνοπάρτι και τις συγκεντρώσεις κυρίως που παρατηρούνται τόσο στην Πάτρα, όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα της επικράτειας.

Αν δηλαδή μέσα από αυτές δημιουργηθούν ή έχουν δημιουργηθεί ήδη εστίες υπέρ μετάδοσης. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που η επιτροπή δύσκολα θα αφήσει την διαπεριφερειακή μετακίνηση τις μέρες του Πάσχα, βάζοντας έτσι φρένο στους εκδρομείς.

Το ενδεχόμενο των εστιών υπερ μετάδοσης που λόγω Πάσχα θα γυρίζει από νομό σε νομό, από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, ειδικότερα σε αυτή την χρονική περίοδο που βρισκόμαστε θα ήταν τουλάχιστον καταστροφικό. 

Και ίσως μάλιστα να εξελισσόταν στα αίτια ενός νέου lockdown στη μεταβατική περίοδο από τις μέρες του Πάσχα στο καλοκαίρι…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα