Παρασκευή, 21.01.2022, 9:32 μμ

Πώς να βγάλετε το κέικ από τη φόρμα, χωρίς να σπάσει

14.11.2021 / 21:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
cake-ξεφορμάρισμα-575x381

Έχουμε πετύχει τις τέλειες αναλογίες, το σπίτι μοσχοβολά και ήρθε η στιγμή να ξεφορμάρουμε. Δεν είναι κρίμα να γίνει το κέικ τρίμμα;

Έχει κολλήσει, έχει αρχίσει να σπάει σε κομμάτια και το έχουμε τάξει ήδη σε πέντε διαφορετικά άτομα. Ας μην πανικοβαλλόμαστε, γιατί λύσεις υπάρχουν. Και για να βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα «αρτιμελές» και για να καλύψουμε τις ρωγμές αν δεν αποφύγουμε το μαγειρικό ατύχημα.

Αρχικά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί, γιατί ένα μισοψημένο κέικ που κρατά ακόμα περιττή υγρασία, είναι πολύ πιθανό να κολλήσει στη φόρμα. Μια ένδειξη επαρκούς ψησίματος είναι η ζύμη του κέικ που ξεκινά να ξεκολλά από τα περιμετρικά τοιχώματα. Ένα ακόμη μυστικό, είναι πως αν πιέσουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας το κέντρο του κέικ και αυτό επανέλθει πάλι, τότε είναι ψημένο. Αν όμως κάνει λακκουβίτσα, τότε θέλει λίγο παραπάνω χρόνο στον φούρνο. Μπορούμε επίσης να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει χωρίς ίχνη υγρασίας, τότε είμαστε έτοιμοι!

Αν αφήσουμε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν προσπαθήσουμε να το ξεφορμάρουμε, τότε μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να μας σπάσει ή να κολλήσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10΄. Μετά το αφήνουμε λίγο ακόμη να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας μας. Αυτό θα του χαρίσει και μια πιο τραγανή κρούστα.

Και τώρα, η ώρα της αλήθειας
Περνάμε με ένα μαχαίρι για το βούτυρο το κέικ περιμετρικά, για να ξεκολλήσει καλά από τα τοιχώματα. Αν έχουμε βουτυρώσει/λαδώσει καλά τη φόρμα, αυτό θα είναι αρκετό για ένα άψογο τελείωμα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα