Πώς να κάνετε σπιτικά ζυμαρικά

13.12.2020 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
zimarika

Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τα αβγά και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το νερό, μια κουταλιά του γλυκού κάθε φορά, και ανακατέψτε ταυτόχρονα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και παχιά.
  3. Τοποθετήστε την ζύμη σε μία επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για περίπου 10 λετπά.
  4. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά.
  5. Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπάλες και χρησιμοποιήστε μια μηχανή ζυμαρικών για να κόψετε την ζύμη στο επιθυμητό σχήμα.
  6. Σε περίπτωση που δεν έχετε μηχανή, μπορείτε να ανοίξετε το κάθε επιπλέον ζυμαράκι με την βοήθεια ενός πλάστη και να κόψετε τα ζυμαρικά με μαχαίρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα